Opticien en partner worden van LensOnline? Klik hier.

Lenzen bestellen in Tilburg

Maya Pijpers Optiek, contactlensspecialist in Tilburg

Op zoek naar een goede contactlensspecialist in de buurt van Tilburg? Dan ben je bij Maya Pijpers Optiek aan het juiste adres! Met 4 HBO gediplomeerde optometristen en een contactlensspecialist kun je uitgaan van professionele oogzorg en advies. Bij Maya Pijpers Optiek streven ze ernaar om topkwaliteit te regelen, voor een betaalbare prijs. Of het nu gaat om brillen of om contactlenzen en vloeistoffen.

Samenwerking met oogartsen

Bij Maya Pijpers Optiek werken ze nauw samen met de oog- en huisartsen in Tilburg. Zij kunnen u, indien mogelijk, doorverwijzen naar een oogarts bij onduidelijkheden. Ze zijn nauw betrokken bij de eerstelijns oogzorg en helpen je graag met al je vragen en eventuele klachten. Uiteraard hebben zij al een hoop kennis en ervaring in huis en zullen zij dus alleen bij twijfel je in contact brengen met één van de artsen.

Lenscontroles zijn belangrijk

Lenscontroles zijn uiterst belangrijk tijdens het dragen van contactlenzen. Met de lenscontrole wordt er opnieuw gekeken naar de sterkte, maar ook de gezondheid van het oog. Contactlenzen staan natuurlijk direct in contact met het oog. Het is daarom belangrijk om ook de gezondheid van het oog te controleren. Wij adviseren dit minimaal één keer per jaar te laten controleren. Voor de juiste oogzorg kan een extra lenscontrole per jaar geen kwaad. Goed en prettig zicht is wat we allemaal wensen, toch?

Het kiezen van contactlenzen

Het kiezen van de juiste type of soort contactlens hangt voornamelijk af van het advies van de contactlensspecialist. De specialist kijkt niet alleen naar je ogen maar ook naar je leefsituatie. Op basis daarvan bepaalt de contactlensspecialist welke contactlenzen het meest geschikt zijn. Dit kunnen daglenzen, maandlenzen, harde of zachte lenzen zijn. Ieder oog is uniek, hierdoor is het mogelijk dat een contactlens perfect is voor een vriend of vriendin, maar niet geschikt voor je ogen.  Luister daarom altijd goed naar het advies van de contactlensspecialist, hier zit altijd nuttige informatie bij.

Hygiëne is van groot belang

Hygiëne is erg belangrijk tijdens het dragen van contactlenzen. Zo raden wij aan altijd gebruik te maken van een van onze lenzenhouders en de juiste vloeistoffen. Bij het in- en uitzetten van de contactlenzen moeten de handen schoon zijn. Was daarom altijd eerst je handen voordat je in aanraking komt met de lens of het oog. Hiermee kunnen oogirritaties of ontstekingen voorkomen worden. Het is verstandig om de lenzenhouders één keer in de 3 maanden te vervangen. Vergeet niet ook de houdbaarheidsdatum van de vloeistof in de gaten te houden.

Door deze tips toe passen op het gebruik en het dragen van de lenzen, blijven je ogen gezond. Oogirritaties en ontstekingen kunnen tot vervelende klachten leiden. Door goed op de hygiëne te letten kunnen deze gevolgen tegen gehouden worden. Heb je vragen hierover? Aarzel niet om contact op te nemen met onze partner Maya Pijpers Optiek, zij helpen je graag verder.

De verschillende soorten contactlenzen

Elk soort contactlens heeft zo zijn voor- en nadelen. Je kunt zelf niet zomaar beslissen welke contactlens je wilt dragen. Sommige contactlenzen zijn niet geschikt voor je ogen. LensOnline biedt verschillende contactlenzen aan, zodat er bijna altijd een geschikte voor jou bij zit. Wij bieden verschillende zachte lenzen zoals dag-, week- of maandlenzen en ook torische, multifocale of siliconehydrogellenzen aan. Voor de juiste contactlens geeft Maya Pijpers Optiek je graag advies.

Afspraak maken

Wil je geholpen worden door een contactlensspecialist van Maya Pijpers Optiek in Tilburg? Dat is geen enkel probleem. Je kunt altijd langskomen in de winkel. Wil je direct geholpen worden? Dan raden wij je aan om een afspraak te maken bij de specialist. Zij zijn van maandag t/m zaterdag beschikbaar voor het maken van een afspraak. Ook voor advies over contactlenzen ben je van harte welkom.

BEZOEK ONZE WINKEL

Maya Pijpers Optiek
Besterdring 74
5014 HM Tilburg
📞 +31 135 444 828
📧 mayapijpers@lensonline.nl
🌎 www.mayapijpers.nl

Maak hier jouw afspraak

Plan je route

Openingstijden

Maandag13:00 - 18:00
Dinsdag09:00 - 18:00
Woensdag09:00 - 18:00
Donderdag09:00 - 20:00
Vrijdag09:00 - 18:00
Zaterdag09:00 - 17:00

Zon- en feestdagen gesloten